Da vina pe…povestea oricui

Da vina pe…

Voltaj ca a avut un sound si o prestatie de America pe Cluj Arena in 2011 in deschiderea concertului Scorpions care a costat o groaza de bani si a sunat ca difuzorul spart al magnetofonului lu’ tata. Serios. Iubesc Scorpions, dar a sunat prost atunci si au dat atat de incet volumul ca a fost primul concert rock la care am putut povesti intre noi in timp ce ei zdranganeau.

Da vina pe …

Voltaj ca scoate piese pe cat de comerciale pt unii, pe atat de motivationale pentru copiii si tinerii nostri si care promoveaza imaginea unei Romanii frumoase, in timp ce noi lipim bancnote verzi pe fruntile alora „de la Strehaia”, „de la Craiova” care scot piese despre bmw-uri si buricuri.

Da vina pe …

Voltaj ca a deschis doua scoli de muzica de calitate in Bucuresti si Cluj in timp ce in scolile noastre educatia muzicala e tot mai mult privita ca o ora de relaxare intre Romana si Mate.

Da vina pe…

Voltaj ca organizeaza un spectacol cu orchestra simfonica la Sala Polivalenta Cluj unde biletul e 20 de lei, in timp ce noi ne imbulzim sa cumparam bilete de 300 de lei la super concertul lui Eros Ramazzotti in aceeasi locatie si ala vine si nici nu ne baga in seama. Isi canta cu lehamite piesele, isi promoveaza noul album fara pic de daruire si pleaca inapoi in tara lui minunata.

Da vina pe…

Voltaj ca doneaza toata incasarile spectacolului din toata inima lor pentru victimele de la Colectiv in timp ce noi, din toata inima il aplaudam si il decoram pe altul care ne promite ca va scoate la un moment dat un CD si, daca il vom cumpara, va dona si el toate incasarile, fiind impresionat pana la lacrimi de drama noastra nationala.

M-as bucura sa nu mai dam vina tot pe ai nostri, ci sa dam respect si bani pentru ai nostri, astia de valoare si de calitate. As vrea sa platim mai mult pe un bilet la Voltaj decat pe unul la Scorpions (stiu, o utopie momentan) si sa ii aplaudam mai tare pentru tot ceea ce fac. Din toata inima dar si din tot buzunarul nostru.

Toata lumea fredoneaza „ca la 20 de ani, fara griji si fara bani”, dar ar fi cazul sa intelegem ca e o metafora. Adica baietii astia valorosi din muzica noastra n-au cum sa traiasca pe veci ca la 20 de ani si sa o tot ia de la capat ca in studentie, nici sa ofere la nesfarsit calitate occidentala pe un bilet de 20 de lei la un spectacol de asemenea anvergura.

PS: Si cuvantul „Voltaj” e doar o metafora, o intamplare. Ca azi merg la concertul lor si m-am suparat ca e atat de ieftin biletul comparativ cu stradania lor si comparativ cu ce platim pentru altii care nu sunt cu nimic superiori lor. „Voltaj” e insa doar o metafora pentru artisti romani valorosi,muncitori si seriosi. Pe care ii iubesc. Pentru asta, da vina pe mine, ca eu m-am suparat! Ei nu se plang de asta niciodata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s