Cum recunosti o idee buna?

Nicicum. N-ai cum,  daca te-ai  nascut roman cu ochelari de cal pe ochi si sub semnul zodiacal al drobului de sare. Drobul ala din “Prostia  Omeneasca” care statea sa cada  de pe soba pe copilul din covata.

Romanul  cand vede o idee buna sau o cauza cu scop nobil incepe sa se zbatzaie agitat  “Sigur cineva are ceva de castigat din asta” “Da’ daca eu fac asta, si apoi se intampla ailalta?”, “Da’ oare nu mai bine nu fac asa si fac invers?”

La lista asta de paranoici se aduga lista de rauvoitori intentionati care, cum se spune pe la noi, sed si rad ca proasta in targ, si baga de vina. Un fel de postaci de partid, dar din aia net inferiori, ca ei n-au vreun scop electoral. Ei doar baga de vina ca asa s-au nascut. Sub aceeasi zodie de care povesteam: a drobului de sare.

In  fata acestui apocaliptic drob de pe soba, exista trei variante de actiune:

  1. Muti copilul de langa soba, iei o scara si cobori de acolo drobul de sare. Oile din poiata se vor bucura de el.
  2.  O tai de langa nenorocita de soba; ideal, totusi, in lasitatea ta, nu uiti sa iei si copilul de acolo cu tine.
  3. Stai ca tontul langa soba, nu faci nimic, pana iti pica ala in cap. La final, dai linistit o limba drobului de sare, ca o oaie fericita ce esti.

S-ar putea sa existe si alte variante. Dar mi-e teama sa ma gandesc la ele. Ca nici concluzia lui Creanga nu a fost una foarte fericita.

Advertisements

2 comments

  1. Categoria 2 (cea a bagatorilor de vina) mai are de citit si alte povesti si vorbe de duh 🙂 Ca nu e numai drobul de sare vinovat. “Ionel si lupul”, de exemplu, e o buna povata…, si zicerile populare cu “parul din ochi” si “capra vecinului”… Nu stiu cine te-a suparat, dar stiu ca sunt multi care ar trebui sa se uite in oglinda inainte de a comenta. Cum ar zice sotul tau, sunt oameni odihniti….

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s