Da, domnișoară!

Să se oprească producția de fond de ten timp de un an dacă ăsta nu e cel mai reușit apelativ pe care îl poți auzi după ce ai trecut de 35 de ani! Bine, pornind evident de la premisa că el e rostit cu sinceritate.

Nu există pe pământul ăsta impregnat cu tone de frumusețe interioară (lol),  compliment mai reușit decât ăla care te face mai tânără decât ești de fapt. E cumva încununarea unei întregi cariere solicitante de montat castraveți pe ochi, întins mască din argila cu ouă  de prepeliță pe moacă si imobilizat mâinile noaptea în pungi de plastic pline de cremă cu extract de argan.

Complimentul ăsta e atât de tare că nici măcar nu e nevoie să fie exprimat prin cuvinte. Știți întâlnirile alea pe teme profesionale unde nu toată lumea se cunoaște cu toată lumea, și cel de lânga tine ți se tot adresează cu domnișoară și iar domnișoară? (bine, înțeleg de la un prieten, că asta poate însemna și că vrea ceva de la tine, sau te consideră imatură, dar sărim peste asta, că e ziua mondială a frumuseții; e ziua în care ne lăudăm).

Ei bine,  la întâlnirile astea ai ocazia triumfului inegalabil de la final, când te ridici și spui “Scuzați-mă, trebuie să plec să iau copilul de la grădiniță” Atunci, figura pe care o face tipul în cauză   e mult mai tare decât “domnișoară”, e un fel de al treișpelea salariu sau primă de concediu in Miami. Nici nu trebuie să spună nimic, expresia feței lui e complimentul suprem pentru tine. În ea până și un analfabet poate citi clar: “Pfuai, Tu ai copil??”

Și în final, pentru repetarea și intensificarea  complimentul, în cazul în care simți nevoia să îl mai primești o dată,  te prefaci că răspunzi la telefon: “Da, da, ajung eu după cel mic. Îl iei tu pe celălalt de la școală?”

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s