Tineret, mândria țării.

Acuzăm mereu bătrânii că votează împotriva schimbării, împotriva evoluției și a dorinței noastre de mai bine. Uitându-mă atent în jur, cred că sunt mai mulți tineri care se opun schimbării decât ne imaginăm noi sau suntem în stare să recunoaștem. Eu am indentificat 5 categorii. Lista ramâne deschisă…din păcate.

  1. Ăla care l-a admirat pe tată-so când a umilit un polițist aratându-i că “tu nu îmi iei mie carnetul, bă! Ia de vorbește la telefonul ăsta!  E seful tău.” Nici el, nici taică-su, nu vor să schimbe asta, că le place prea mult să fie proști cu putere, deci vor vota în consecință.
  2. Ăla căruia mama și tata i-au rezolvat Bacul cu 2000 de Euro pentru că profesorii sunt niște săraci incompetenți care le surmenează și neîndreptățesc copilul genial. Ăla dorește să își poată rezolva la fel și examenele din facultate, și licența, și un doctorat daca se poate, că nu e fraier să învețe ca alții. Și va vota asigurându-se că asta nu se va schimba.
  3. Ăla pe care unchiul l-a numit director tehnic la el în primărie, deși singura lui diplomă e carnetul de șofer. Cum să voteze ăla schimbarea, auzi, meritocrația? Să vină Soros acum și să îi ia manivela?
  4. Ăla care, la 18 ani a primit cadou un bmw de la rudele care au construit blocuri in cartierul de case, pentru că au putut da șpagă primarului să le semneze autorizația. Ce să faca ăla acum? Sa voteze schimbarea și să ia pita de la gura întregii lui familii? Bașca, să-i  bage cu mâna lui în închisoare?
  5. Și mai e ăla leneș și dezinteresat, care habar n-are pe ce lume trăiește, nu citește, nu se informează și folosește smartfonul doar ca să agațe tute ca el. Ăla ori va vota cu cine apare pe prima pagină a buletinului de vot ca să nu își strice manichiura răsfoind, ori nu va merge deloc la vot pentru că fix in ziua aia are programare cu mașina la un polish. Sau pentru că, pur și simplu, habar n-are că în ziua aia unii vor decide în locul lui dacă el e deștept sau prost.
Advertisements

4 comments

  1. Din neferice, ai creionat foarte scurt si sincer tabloul unei bune parti a generatiei noastre! Felicitari pentru post! Maine te ajut sa scrii punctul 6.:) Saptamana viitoare te provoc sa scrii ” Tineret, adevarata mandrie a tarii!”

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s