Fă Europo, știai că ești proastă?

Fii atentă acilea, fă, că habar n-ai!

Ai scos tu un set de valori după care să se ghideze lumea, da’ ești cam toantă și învechită. Ia bagă tu un ochișor în politica românească, să înțelegi și tu, capitalistă retrogradă care ești, cum se definesc aici valorile tale:

Libertate =  Toți condamnații sau inculpații sunt liberi să ocupe ce funcții vor ei în stat. Nu, adică nu orice funcții, ci cele mai mișto! Că nu legea si valorile tale idioate dictează aici, ci votul popular, ce n-ai înțeles?

Egalitate = Toți suntem la fel. Doar ca unii pot fi bugetați putin altfel, cu niște bani pentru investiții în ceva drumuri pe care nu te vei putea plimba. Că dușmanii-mi poarta pică, da’ n-au valoarea mea.

Democrație = Să justifici orice mizerie faci ca partid cu votul primit în alegeri, dar să nu votezi în Parlament dacă nu ai chef. Nu ai chef sau nu te lasa șefu’.

Domnia legii = Mulți politicieni domnesc, dar numai unii pot să își dea legi cu dedicație. Fără număr.

Demnitate umană = Când îți spun zeci de instituții, ambasade, politicieni străini, intelectuali, porumbeii păcii că greșești, dar pe tine te doare undeva și explici că ești demn și mândru că ești român.

Respectul drepturilor omului = E dreptul oamenilor de a protesta când ceva nu le convine, dar e dreptul politicienilor să le dea cu flit și să îi umilească după cum le convine.

Stat de drept = toți stau drept în fața unuia singur și nu cârâie în front. Vrea ăla ordonanță noaptea, se dă ordonanță noaptea, “mai dă-o în aia mea de Europă”!

Așadar, revin cu întrebarea:  te-a mai facut vreodată careva atât de proastă ca ăștia? Atât de proastă, că mi-e teamă că o să bubui.

Îmi pare că o singură valoare de-a ta a rămas neredefinită pe aici. O cheamă solidaritate. Am auzit că ai văzut-o și tu licărind în mâinile și glasurile sutelor de mii de oameni. Se stinge și aia, Europo, că bateriile telefoanelor țin mai puțin ca mizeria adunată de ăștia în ultimii ani. Ei au combustibil cât vor, că au furat cât și cum au vrut.

Da’  poate ai și tu măcar un generator pus deoparte.

Ni-l împrumuți dacă se lasă de tot întunericul?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s