Un Procuror în vizită la Comisia Juridică-Schiță

“M-am dus la ședință în Comisia Juridica a Senatului să fac o vizită unor vechi prieteni cu ocazia discutării OUG14, dar dânșii s-au purtat necuviincios, așa că am plecat” așa aș începe relatarea dacă aș fi procurorul dat afară ieri de domnul Șerban Nicolae, președinte al Comisiei.

De ce a plecat doamna procuror? Asta nu înțeleg eu. Avea sau nu avea dreptul să fie acolo? Eu nu cunosc legi și proceduri, așa că, dacă a plecat cu capul în jos ca un ghiocel, strângându-și cuminte și obedientă dosarele, nu pot înțelege altceva decât că nu avea dreptul să participe la acea dezbatere.

Altfel, de ce nu și-a apărat dreptul de a fi acolo? De ce nu a refuzat să plece? Ar fi fost evacuată cu forța?

E dincolo de puterea mea de înțelegere de ce un reprezentant al Ministerului Public nu  luptă pentru drepturile lui. Și pentru asta trebuie să ieșim tot noi în stradă? Ăsta nu e un caz singular. Vă amintiți când jurnaliștii au fost poftiți afară de la audierile Ministrului de Interne care încă nu era ministru, pe motiv că se discută chestiuni secrete? Ce chestiuni secrete se pot discuta cu un om care încă nici măcar nu e pus în funcție? Încredințăm secrete de stat oricui? De ce au plecat atunci jurnaliștii?

Păi dacă nici acolo, la vârf, cei cu legea în mână nu se zbat să își apere drepturile, ce hantătar se așteaptă să facem noi?

Ah, și să nu uităm să îi oferim un buchet de flori doamnei Alina Gorghiu. I-a dat peste mânuță domnului Nicolae și l-a certat că nu e politicos. “Șerbane,  astâmpără-te, mamă! Nu e politicos! Vrei să mă superi? vrei să moară mama?” E drept, a fost singura care a luat o oarecare poziție, dar aia e poziție sau descântec de deochi? În ditai Comisia Juridică a Senatului facem apel la politețe (apel către cine?). N-avem legi, n-avem proceduri? Politețe, auzi!  Drept că și eu am auzit că domnul Nicolae, înainte de a fi șofer,  a absolvit școala de bune maniere și dans, plus că a avut guvernantă în copilărie. Așa că, da, apelul la politețe chiar l-a mișcat. Deci “ține-l coniță Gorghiu, că vă dă jos cu tava!”

Apreciez de asemenea poziția luată de domnul Procuror General “Acest gest nu poate fi calificat într-un stat de drept”. Așa, și? Ce facem mai departe noi, Ministerul Public? Facem ceva, sau stăm și așteptăm ca, după ce ne-a dat afară, să ne bage și rahat in șoșoni?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s