Suflă în fiolă dacă bei bani la volanul țării!

Se zbat toate mințile luminate din țara asta să rezolve încadrarea abuzului în serviciu.

Decizii CCR, legi și ordonanțe dicutabile și întortocheate, când avem în țara asta ceva ce funcționează ca uns: Codul Rutier. Mă mir că nimănui nu i-a trecut prin cap chestia asta, mai ales că la Comisia Juridică înțeleg că avem un om foarte priceput într-ale volanului.

Luați, nene, Codul Rutier, partea aceea cu conducerea sub influența băuturilor alcoolice și vedeți că e perfect aplicabilă abuzului în serviciu! Cum care-i legătura? Beția de bani. Aia-i legătura. Când conduci o instituție de stat sub influența banilor publici, e ca și cum conduci o mașină beat rupt. Se întâmplă accidente și chiar poti nenoroci viețile altor oameni. Dependența de bani publici trebuie deci tratată exact ca dependența de alcool.

Așadar, să le luăm pe puncte, că nu e greu deloc (dacă au ințeles șoferii, trag nădejde că înțeleg și parlamentarii)

 1.  Îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge – CONTRAVENȚIE (primești amendă, puncte, ți se suspendă carnetul pentru 180 de zile). Deci, abuz în serviciu cu pagubă până în 50000 lei – CONTRAVENȚIE (primești amendă, penalizare din salariu în loc de puncte, și 180 de zile stai pe tușa în concediu fără plată să ieși de sub influența aburilor)

2. Îmbibaţie alcoolică  peste 0,5 g/l alcool pur în sânge – INFRACȚIUNE (închisoare de la 1 la 5 ani și suspendarea carnetului ). Abuz în serviciu cu pagubă peste 50000 lei- INFRACȚIUNE (închisoare de la 1 la 5 ani și suspendarea din funcția publică deținută)

3. Foarte important, pentru recidivă, dacă nu te abții și repeți “petrecerea”, pe lângă închisoare (bun, o putem numi perioada de dezalcoolizare), ți se interzice să mai ocupi o funcție publică vreodată (dacă ai recidivat, e clar ca deja vorbim de o formă gravă de alcoolism, odată ce nu te-ai putut nicicum abține; nu mai ai ce să cauți cu “volanul statului” în mână).

PS1: Pragul de 50000 lei e cam mic, vor spune unii, obișnuiți doar cu nivel de sute de mii. Posibil, dar nici cu 0.5 g/l alcool în sânge nu poti spune ca ești chiar fericit. Parcă ai mai bea măcar o bere.

PS2: Dacă cineva atacă la CCR Codul Rutier în următoarele zile, poate fi un semn că ideea asta nu e rea deloc.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s