Despre marile mele iubiri

“Spune-mi pe cine iubesti ca sa iti spun de cine n-ai voie sa te iei”. Cam despre asta este vorba. Adica eu aici va spun despre cine sau despre ce nu aveti voie sa vorbiti de rau daca vreti sa fim prieteni. Indiferent cate argumente bazate ati aduce impotriva marilor mele iubiri, nu doar ca nu imi voi schimba parerea, dar chiar nu o sa le pot accepta; atat sunt de incapatanata. Deci nu are sens sa va obositi sau sa ne certam. Exista cateva principii (ok, obsesii), foarte putine la numar,din care nu ma poti scoate nici cu slujbe de exorcizare. Ordinea nu are relevanta; ele sunt la acelasi nivel de importanta. In rest, libertate si democratie! 🙂

  1. Elvis Presley. My first, my last, my everything…Foarte important este ca atunci cand eu iti spun ca Elvis de fapt nu a murit, tu sa nu incepi sa razi sau sa ma ironizezi sau sa imi spui ca exista dovezi clare ca el nu mai este printre noi. Trebuie sa ma crezi pe cuvant: Elvis nu a murit. He just left the building.Altfel, ma pierzi definitiv.

Mar16_elvis_presley1500x1020

2.Audrey Hepburn. Poti sa spui tu ce vrei despre Marilyn, Liz

index

Taylor, Sophia Loren, Julia Roberts, etc, sa le lauzi, sa folosesti cate epitete superlative doresti. Accept. Dar sper ca intelegi ca Audrey este si va fi exemplul suprem de eleganta, simplitate si rafinament. Iubirea pentru ea e dincolo de detalii gen breton, rochie fara pantofi cu toc sau casnicii nereusite. Iubirea pentru ea e suprema.

3.Blaj: Scoala, Cultura, Istorie. Deja destule motive care sa te faca sa depui armele si sa renunti la povesti gen oras mic, slab dezvoltat, sarac, sau ce-ti mai vine in minte. Pe langa cele trei elemente, am uitat sa precizez: Blaj e Ardeal; si Acasa.

928___blaj_institutul_recunotinei

Toto_Cutugno_2f42e2f2fe

4. Toto Cutugno. Daca incepi cu „lautarul macaronar” care nu e apreciat in tara lui, poti sa te consideri disparut. Nu doar de pe lista mea ci, mai grav, si de pe a lu’ sora-mea si a neamului nostru intreg. Ca toti il iubim Insieme si separat datorita (din cauza?) ei.

5. Lucian Blaga. N-are legatura cu patriotismul local. Ca te las sa-l spurci pe Sadoveanu chiar daca mi-a promovat locurile natale; ba chiar te indemn si te sustin. Dar sa nu te apuci sa strivesti corola de minuni a lumii lui Blaga de fata cu mine! Poate n-ai observat pana acum cat de negri-s ochii mei si cat de frumoasa e lumina lui. lucian_blaga.jpg

6. Anthony Hopkins. Sir Anthony Hopkins. Deci nu mai e nimic de adaugat.

Sir-Anthony-Hopkins-5

metallica-metallica-32866102-1792-1200

7. Metallica. Ai fost la un concert si nu ti-a placut prea mult cum suna live? Ok. nici mie. Dar asta e tot ce poti comenta in sens negativ. In rest, vreau doar sa stii ca astia m-au facut sa cant la chitara nopti intregi pana mi-a dat sangele din buricele degetelor ca sa le invat piesele. Desi  eram deja un copil  anemic cand le-am daruit sangele. Asa ca Metallica rulz.

8. Traian Basescu. Asa-i ca ai crezut? Am glumit, dar a meritat momentul. (si i-am facut o mica placere tatalui meu)

Advertisements

9 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s